CEIP María Fernández Lara-Sant Boi de Llobregat(Barcelona)

TANCAT PER VACANCES!

Us esperem a tots després de festes.

BON NADAL!!!!

"LA MÚSICA AMANSA LAS FIERAS"

Una cançoneta tranquila, unes boniques imatges... són ideals perquè els més petits tinguin una estoneta de "relax" (i també els pares!). Perfectes per després del bany i abans d'anar a dormir. Per compartir uns moments sense la pressa que sovint arrosseguem tot el dia i l'estrés que moltes vegades encomanem als nostres fills. Seieu davant l'ordinador junts, amb les oïdes preparades per gaudir i la vista a punt per somiar... Les cançons de bressol que sentireu són en diferents idiomes però diuen que la música és un llenguatge universal. Ja veureu que entendreu les històries fàcilment, però potser els nens necessitin que els aneu explicant allò que veuen.
És una feina del grup d'animació rus METRONOME FILM i està dirigit per l'Elizaveta Skvorkova.
Feu clic sobre els diferents països i podreu veure els vídeos.
A disfrutar!

PREPARANT EL NADAL...

Ja estem posant tot a punt per gaudir d'aquest nadal a l'escola. Ara us toca a vosaltres (mares, pares, avis, àvies, tiets, tietes, etc...) fer deures (gràcies a tots per la feina dels reis, els camells i els estels!) amb els vostres nens i nenes i aprendre nadales, jugar a fer cagar el tió, enviar felicitacions... Des d'aquí us recomanem la pàgina de l'EDU365 on podreu trobar informació i activitats per fer des de casa. Només heu de fer clic sobre el trineu!

Ja sentiu l'esperit del nadal...?

CAROLINA I EL TIÓ

ELS NENS I NENES DE P5 ESTEM TREBALLANT UN CONTE: CAROLINA I EL TIÓ.

SI FEU CLIC SOBRE EL DIBUIX EL PODREU VEURE A CASA.


JA SABEU QUÈ DEMANEU ALS REIS?


Si ja sabeu què voleu aquest any i heu sigut molt bons ja podeu fer la vostra carta als reis i escollir entre enviar-la per e-mail o imprimir-la i enviar-la per correo postal.
És molt fàcil! Només heu de fer clic sobre els reis, escriure el vostre nom i arrossegar allò que més us agradi al centre de la carta. Ah, si hi ha alguna cosa que voleu i no hi és no patiu, amb l'ajuda del pare i la mare, podeu escruire el nom dels regals que desitgeu.

FIRA DE LA PURÍSSIMA

Avui ens diem adéu... fins dimecres! Ja ha arribat la fira de la Puríssima i aquest any el cartell l'ha realitzat l'il·lustradora infantil Rebecca Dautremer. Podeu veure una bonica presentació amb algunes de les seves obres fent clic al cartell:


La seva pàgina web, per si voleu saber més: www.rebeccadautremer.com

Que gaudiu de la fira!

P3: CONTE "EL PETIT AVET"

JA S'ACOSTA L'HIVERN EL FRED, EL NADAL... I AVUI HEM EXPLICAT EL CONTE DEL "PETIT AVET". AQUÍ TENIU LES IMATGES I SI VOLEU LLEGIR LA HISTÒRIA FEU CLIC SOBRE L'AVET.


LA VEREMA


PETITS INFORMÀTICS

AQUÍ TENIU UNA PÀGINA ON PODEU JUGAR I PRACTICAR AMB EL RATOLÍ PER QUAN FEU INFORMÀTICA AL COLE.

ESTEU ATENTS AL BLOC PERQUÈ DE TANT EN TANT US DONAREM NOVES PÀGINES PER JUGAR!

P3: CONTE "EN TABALET"

AVUI HEM EXPLICAT EL CONTE D'EN TABALET, UN CONILLET PETIT QUE NO VA FER CAS DE LA MARE...
A L'ESCOLA L'HEM VIST AMB TITELLES I A L'ORDINADOR AMB ELS SONS DELS PERSONATGES.
AQUÍ TENIU LES IMATGES I UNA MICA MÉS A BAIX, EL CONTE.



P3: CONTE "LA TARDOR" I ... LA CASTANYADA!!!!

AQUESTA SETMANA TREBALLEM L'ÚLTIM CONTE DE LA TARDOR. EL VISIONEM COM UN APRESENTACIÓ AMB UNA CANÇÓ DE FONS QUE TOTS CONEIXEN MOLT BÉ: "M'AGRADA LA TARDOR". SI LA VOLEU SENTIR FEU CLIC ALS ESPANTAOCELLS...




I AQUÍ TENIU LA CASTANYADA DE P3: VAM FER TARTALETES AMB FRUITS SECS I A LA TARDA ENS VAM DISFRESSAR DE CASTANYERS I CASTANYERES!




P3: SUC DE RAÏM!


ELS NENS I NENES DE P3 NO VAM ANARA A LA VEREMA A TREPITJAR RAÏM, PERÒ DE FER XOF-XOF EN SABEM UN MUNT...




XOF, XOF, XOF,....

ELS NENS/ES DE P4 HEM FET COMPOTA DE POMA

INGREDIENTS (4 persones):

1/2kg. pomes
25/50 g. sucre
pela de llimona
canyella





P3: CONTE "LA FULLA QUE VOLIA VOLAR"

Avui hem explicat el conte "La fulla que volia volar". Si el voleu conéixer feu clic sobre la imatge.

Hi havia una vegada...


ELS NENS/ES DE P4 FEM TALLERS DE LA TARDOR!!!







TALLER DE CUINA: hem menjat fruites de tardor, RAïM , MAGRANA i NOUS




TALLER DELS SENTITS: hem olorat, escoltat, vist i tastat...

TALLERS DE LA TARDOR


TALLER DE PINTURA: pintem arbres de la tardor!

LA VEREMA

Si voleu veure la masia Can Julià feu clic sobre el raïm

UN ALTRE CONTE DE "LA CASTANYERA"

Com us vam dir, de versions de la Castanyera n'hi ha unes quantes. I aprofitant els recursos que ens ofereix la xarxa, estem treballant també el conte que trobareu a l'EDU365. Aquí us deixem l'enllaç, només heu de fer clic sobre la castanyera i podreu veure i sentir la història.



I si voleu jugar a vestir la castanyera... feu clic per despertar-la!

P3: CONTE "LA CASTANYERA"

Com cada divendres a la tarda, avui expliquem un conte que treballem durant la setmana següent. I com que aviat celebrarem la castanyada, no podia faltar el conte de la castanyera, que era una mica curta de vista i un dia que es va descuidar les ulleres... bé, si voleu saber què li va passar a la castanyera, cliqueu sobre ella i us portarà al conte.

Si voleu pintar la castanyera aquí teniu la seva cançó:
I si la voleu cantar cliqueu sobre la castanya!Del conte hi ha diferents versions, i perquè no explicar més d'una? La setmana vinent us ensenyarem un altre conte de la castanyera... us esperem!

Visca la pluja!!!


Avui ha plogut i quan hem sortit al pati... oh! fang per fer pastetes! qué divertit!!! I no ens hem pogut ressistir d'ensenyar-vos com han gaudit els petits!



ESMORZAR DE LA TARDOR


P3: CONTE "LA CUCA DE LLUM"

Aquests dies estem treballant el conte de "La cuca de llum". És una història senzilla però que fa que els més petits s'identifiquin amb el personatge (un petit cargol que es perd en la foscor de la nit...) i hi comparteixin els sentiments.

Aquí us el mostrem perquè el pogueu veure plegats. Segur que són capaços d'explicar-vos-ho!
Per passar a la imatge següent cliqueu a la paraula subratllada.

Hi havia una vegada...

Ja estem en marxa!

Hem començat el nou curs amb el temps boig, com és normal en aquests mesos. I és que ja es sap "A la tardor ni fred no calor": un dia plou, una altre fa sol i al següent fa vent i trobem a faltar una jaqueteta. I, és clar, així acabem tots encostipats... nens i nenes, mestres, mares i pares! Recordeu que a l'escola és millor venir fresquets i amb una jaqueta, ja que portem la bata i a les classes no fa gens de fred.




Recordeu també que els DIMARTS i els DIJOUS esmorzem FRUITA.Heu de portar-la en una carmanyola, pelada i tallada. I no oblideu el TOVALLÓ.


GRÀCIES!

Us esperem!!!